«Αρχιτζιχαντιστής» ο Κύπριος που συνελήφθη- Πολύ επικίνδυνος και χωρίς κανένα οίκτο για τους αιχμαλώτους- Τι αναφέρουν γείτονες του

0
751

Δύο Βρετανοί τζιχαντιστές, o ένας με κυπριακη καταγωγη, μέλη του Ισλαμικού Κράτους, γνωστοί για το ρόλο τους σε διάπραξη βασανιστηρίων και εκτελέσεις δυτικών αιχμαλώτων, συνελήφθησαν από Σύρους Κούρδους μαχητές την Παρασκευή 9/2.

 

Σύμφωνα με την Guardian ο ένας από αυτούς που αποτελούσαν την λεγόμενη ομάδα «Beatles» κατάγεται από την Κύπρο με ρίζες από την Γκάνα και ήταν μεγαλωμένος στην Ορθόδοξη εκκλησία του Δυτικού Λονδίνου, ενώ μαζί με άλλα 4 πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου και του διαβόητου Jihadi John, έφυγαν από την Βρετανία και εγκαταστάθηκα στη Συρία, κάνοντας βασανιστήριο και σκοτώνοντας σε πολλές περιπτώσεις «δυτικούς ομήρους».

Ειδικά για τον 34χρονο Αγγλοκύπριο  Alexanda Kotey, γίνεται αναφορά πως ήταν ιδιαίτερα σκληρός στους μεθόδους  βασανισμού, αφού χρησιμοποιούσε τη μέθοδο του ηλεκτροσόκ καθώς έβαζε και το κεφάλι του αιχμαλώτου μέσα στο νερό έως ότου χάσει τη ζωή του.

Μάλιστα τον κατηγορούν πως και ο ίδιος μύησε πολλούς στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης των τζιχαντιστών

Όπως μεταδίδει ο Guardian ο 34χρονος περιγράφεται από τους γείτονες του, ως ένας ήσυχος άνθρωπος, που ασχολείτο με το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα την ομάδα της Queens Park Rangers (QPR)  ενώ πιστεύεται ότι είναι και πατέρας δύο παιδιών.

Έσπασε στην ανάκριση αναφέρει Αμερικανός αξιωματούχος στην New York Times και παρείχε στους στρατιωτικούς ανακριτές πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τη δομή και την ηγεσία του ISIS