Από τα Ιεροσόλυμα σε κάθε γωνιά της Κύπρου το Άγιο Φως… Αρχίζει η διαδρομή (pics)

0
137

Εθελοντές μοτοσικλετιστές το παρέλαβαν για να το μεταφέρουν σε ολόκληρη την Κύπρο

Στην Κύπρο έφθασε το Άγιο Φως σήμερα το απόγευμα και έτυχε υποδοχής που αρμόζει σε αρχηγό κράτους.

Την ευθύνη της μεταφοράς και διανομής του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Κύπρο, έχει αναλάβει και φέτος η Εξαρχία του Αγίου Τάφου.

Στο παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας, υποδέχθηκε το Αγιο Φως, ο μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, αλλά και αξιωματούχοι του κράτους και της εκκλησίας. Εθελοντές μοτοσικλετιστές το παρέλαβαν για να το μεταφέρουν σε ολόκληρη την Κύπρο.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11 και 30 το βράδυ. Στόχος των μοτοσικλετιστών, είναι η μεταφορά του Αγίου Φωτός, το Πάσχα του 2019, σε ολόκληρη την Κύπρο. Ακόμα και στον Πύργο Τυλληρίας, όπου είναι η μόνη κοινότητα στην οποία δεν πάνε λόγω απόστασης.

Η μεταφορά

Η Εξαρχία του Αγίου Τάφου σε συνεργασία με τον Οργανισμό REACTION και την Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας με την υποστήριξη των United Bikers, της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Σολέας, της Λέσχης Varadero and Friends Fa.cy, του Ομίλου Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας, του Avgorou Bikers Club, του Συνδέσμου Αστικών Ταξί Λευκωσίας και του ETEA θα μεταφέρουν το Άγιο Φως στην ορεινή Λεμεσό και ορεινή Λάρνακα, στην επαρχία Αμμοχώστου, στην Λεμεσό αλλά και στην ορεινή και περίχωρα της Λευκωσίας.

Ταυτόχρονα η Εξαρχία Αγίου Τάφου σε συνεργασία με το Star Club Cyprus με την υποστήριξη του BMW Club Motorrad Rider Cyprus και το Vespa-Lambretta club of Cyprus θα μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για να παραδοθεί στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, στην Πάφο, σε κεντρικά σημεία στην Λευκωσία και στην Λεμεσό καθώς και σε περίχωρα της Λευκωσίας.