Απέτρεψαν δολοφονία της Βρετανίδας πρωθυπουργού… Πώς θα δρούσαν οι δολοφόνοι

0
121

Σχέδιο ισλαμιστών να ανατινάξουν την πύλη της Ντάουνινγκ Στριτ και να επιτεθούν στο κτίριο που στεγάζει το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο με μαχαίρια και γιλέκα αυτοκτονίας με σκοπό να δολοφονήσουν την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, πιστεύουν ότι απέτρεψαν οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το σχέδιο φέρεται να κατέστρωναν δύο νεαροί ισλαμιστές που μετά από έρευνες εβδομάδων από τη Μητροπολιτική Αστυνομία, την υπηρεσία πληροφοριών ασφαλείας ΜΙ5 και την αστυνομική διεύθυνση των West Midlands συνελήφθησαν από ένοπλους αστυνομικούς την περασμένη εβδομάδα.

Πρόκειται για τον 20χρονο Νααϊμούρ Ζακάρια Ράχμαν από το βόρειο Λονδίνο και τον 21χρονο Μοχάμεντ Ακίμπ Ιμράν από το νοτιοανατολικό Μπέρμιγχαμ. Πάντως, αν και πιστεύεται ότι εμπνεύστηκαν το σχέδιό τους από το Ισλαμικό Κράτος πιστεύεται ότι δεν είχαν καταφέρει να αποκτήσουν ή να παρασκευάσουν εκρηκτικές ύλες.

Εναντίον των δυο συλληφθέντων απαγγέλθηκε κατηγορία προετοιμασίας τρομοκρατικής ενέργειας. Θα εμφανιστούν την Τετάρτη ενώπιον ανακριτή στο Λονδίνο.

Για το σχέδιο ενημερώθηκαν την Τρίτη οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης από τον διοικητή της ΜΙ5 Άντριου Πάρκερ.

Πιστεύεται ότι πρόκειται για την πιο πρόσφατη από εννέα τρομοκρατικές συνωμοσίες που εξαρθρώθηκαν στη Βρετανία από το Μάρτιο και μετά. Συνολικά την τελευταία τετραετία απετράπησαν 22 τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας, με 500 έρευνες σε εξέλιξη.

Πηγή: ΚΥΠΕ