Άντρος Κυπριανού: “Η Δερύνεια είναι ο φτωχός συγγενής της επ. Αμμοχώστου”

0
576
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

SUPER ACTION:Κοντά σας για περισσότερο από 23 χρόνια, με πλούσια συλλογή σε παιχνίδια,βρεφικά είδη, αθλητικό ρουχισμό και εξοπλισμό,είδη ψαρέματος/κατασκήνωσης/κατάδυσης επώνυμων μάρκων αλλά και εισαγωγής για όλα τα γούστα!
Την εκτίμηση ότι η τουρκική πλευρά μετά τη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κρανς Μοντανά, επιχειρεί επί του εδάφους να παγιωθούν τετελεσμένα ώστε να δυσκολέψει η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις ύστερα από περιοδεία στην ελεύθερη Αμμόχωστο ο κ. Κυπριανού είπε πως «είναι προφανές ότι επί του εδάφους πλέον, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στο Κράνς Μοντανά, επιχειρείται από την τουρκική πλευρά να παγιωθούν τετελεσμένα, να βαθύνουν ακόμα περισσότερο τα τετελεσμένα, έτσι ώστε να δυσκολέψει η προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού. Χρειάζεται λοιπόν να κατανοήσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πάντες ότι δεν είναι με επικοινωνιακά παιχνίδια, ή με συνθήματα που χαϊδεύουν τα αυτιά του κόσμου, αλλά ουσιαστικά παγιώνουν τα τετελεσμένα, που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ένα ζήτημα που έχει να κάνει με το μέλλον και την επιβίωση και της χώρας, αλλά πάνω απ’ όλα του λαού μας στο τόπο που γεννηθήκαμε».

Πρόσθεσε ότι «χρειάζεται αμέσως μετά τις Προεδρικές εκλογές να αναληφθεί μια ειλικρινής πρωτοβουλία στη βάση του πλαισίου που έχει καθορίσει ο ΓΓ του ΟΗΕ έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιλύσουμε το Κυπριακό. Η δέσμευση την οποία αναλαμβάνουμε εμείς ως ΑΚΕΛ είναι αμέσως μετά τις εκλογές να συζητήσουμε με τον κ. Μαλά που θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος, έτσι ώστε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με στόχο την επίλυση του Κυπριακού».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «για ακόμα μια φορά διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που αφορούν τις υποδομές και το στελεχικό δυναμικό, που θα έπρεπε να υπάρχει για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν και από το γεγονός ότι λειτουργεί σε μια τουριστική περιοχή, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να υπάρχει πολύ αυξημένη κίνηση. Θέλω να επαναλάβω για ακόμα μια φορά ότι αν δεν αποφασίσει η κυβέρνηση να δαπανήσει λεφτά για τον τομέα της υγείας, τα προβλήματα θα εξακολουθήσουν να συνεχίσουν και δεν πρόκειται κατά την άποψη μου να καταφέρουμε να εφαρμόσουμε Γενικό Σχέδιο Υγείας».

Όπως είναι αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο της Αμμοχώστου, συνέχισε «δεν μπορεί να συμμετάσχει στο ΓεΣΥ. Χρειάζεται πρώτα και κύρια να υπάρξει ένα οργανόγραμμα, να αποφασιστεί ποιες κλινικές θα συσταθούν, να υπάρξει η απαραίτητη στελέχωση, η απαραίτητη υποδομή και εξοπλισμός και για όλα αυτά χρειάζονται λεφτά που δεν διαθέτει η κυβέρνηση δυστυχώς για τον πιο σημαντικό ίσως από τους τομείς, που είναι ο τομέας της υγείας. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει το Νοσοκομείο της Αμμοχώστου να αυτονομηθεί και να λειτουργήσει ως η ραχοκοκκαλιά του ΓεΣΥ για την επαρχία της Αμμοχώστου».

Ο Αντρος Κυπριανού απηύθυνε ταυτόχρονα «έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών να κατανοήσουν ότι με τη φιλοσοφία με την οποία προσεγγίζουν τα ζητήματα της υγείας δεν θα καταφέρουν να λειτουργήσουν ΓεΣΥ, ενδεχομένως να είναι αυτός ο στόχος τους βέβαια».

Αναφορικά με τη συνάντηση του στο Δήμο Δερύνειας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως συζητήθηκαν κύρια προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο και εξέφρασε «λύπη γιατί παρ’ όλο που κάποια από αυτά τα προβλήματα χρονολογούνται» και έχουν τεθεί αρκετές φορές τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο ίδιος στα αρμόδια Υπουργεία «δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι δεν έχουν προχωρήσει προς την επίλυση τους παρά μόνο ελάχιστα πράγματα. Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην επαρχία Αμμοχώστου «η Δερύνεια ήταν και πάλι ο φτωχός συγγενής. Φαίνεται ότι η προτεραιότητα δίνεται στους υπόλοιπους Δήμους για ευνόητους λόγους» όπως είπε και σημείωσε πως θα θέσει ξανά «ενώπιον των αρμόδιων Υπουργών τα ζητήματα που μας έχουν αναφερθεί και ελπίζω και εύχομαι να γίνει μια πραγματική ιεράρχηση, έτσι ώστε να υπάρχει ανάπτυξη σε ολόκληρη τη περιοχή και όχι μόνο σε κάποιους Δήμους».

Για την επίσκεψη του στο Οδοφραγμα της Δερύνειας «στο σημείο όπου θα ανοίξει ο δρόμος για να υπάρχει η διακίνηση όπως έχει αποφασιστεί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο» ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «γίνονται έργα αλλά πρέπει να παρατηρήσω ότι στη νεκρή ζώνη ακόμα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Θα υποβάλουμε ερωτήματα να μάθουμε γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη καθυστέρηση» είπε και πρόσθεσε πως «ενώ θα έπρεπε μέχρι σήμερα να ανοίξουν τα οδοφράγματα και να υπάρχει διακίνηση, παρατηρείται πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση».

 

Πηγή:ΚΥΠΕ