Ανατροπή στη δολοφονία της Δώρας; Τι υποστηρίζει ο δολοφόνος

0
165

Μία δραματική εξέλιξη υπάρχει στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο και την στυγερή δολοφονία της νεαρής εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σε ένα πολυσέλιδο υπόμνημα του ο καθ΄’ ομολογία δολοφόνος της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη υποστηρίζει τώρα πως σκότωσε την κοπέλα κατόπιν εντολής και με την υπόσχεση να λάβει 30.000 ευρώ αμοιβή.

Το υπόμνημα «αποκάλυψε» ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος στο υπόμνημά του αναφέρει ότι πληρώθηκε από δύο άτομα για να σκοτώσει τη 32χρονη στο Β’ νεκροταφείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο προφυλακισμένος για την υπόθεση, στο έγγραφό του αναφέρει  ότι γνωρίζει τα  δύο άτομα αλλά δεν αποκαλύπτει τα ονόματά τους γιατί θεωρεί ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Ο Α. Λύτρας μεταφέρει ότι δράστης στην κατάθεσή του αναφέρει: «Είχα καταλάβει και εγώ ότι δούλευε κάπου σημαντικά και ενοχλούσε κάποιους».

Μάλιστα μιλά και για… ποσά, αφού τονίζει πως «μου έδιναν 30.000 ευρώ για να την σκοτώσω»!

Στο μακροσκελές έγγραφό του, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της γυναίκας αναφέρει ότι την παρακολουθούσε επί μακρόν και αποφάσισε ο ίδιος να τη σκοτώσει στο Β’ Νεκροταφείο, προσθέτοντας ότι είχε λάβει προκαταβολή για την αποτρόπαιη πράξη του και ότι μέσα στην τσάντα του θύματος εκτός από τα προσωπικά αντικείμενα υπήρχαν και στικάκια με πληροφορίες.

Ο Α. Λύτρας, μεταφέροντας τα όσα υποστηρίζει ο δράστης, τόνισε: “Λέει ότι οι ίδιοι τον παρακολουθούσαν. Λέει επίσης ότι φοβάται για την ζωή του από αυτούς τους ανθρώπους στη φυλακή. Αναφέρει σε ποιο σημείο έκαψε την τσάντα. Αναφέρει ότι αυτούς τους συγκεκριμένους ανθρώπους, ειδικά το αφεντικό… Κι αφήνει και κάποιο υπονοούμενο που δεν θα ήθελα να πω παραπάνω λεπτομέρειες επειδή η ανάκριση είναι σε εξέλιξη, αλλά αναφέρει ότι τον συναντούσε στην Λουκάρεως, στο Εφετείο και στην Ευελπίδων. Ότι έπαιρνε εντολές από αυτούς για το τι πρόκειται να κάνει, οι οποίοι τον προμήθευαν ναρκωτικά συγκεκριμένα”.

Γιατί μίλησε τώρα

Σε ερώτηση για το αν ο δράστης εξηγεί το γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ να αποκαλύψει αυτές τις πληροφορίες, ο δικηγόρος του πατέρα της 32χρονης εφοριακού απαντά: “Ναι, εξηγεί. Λέει ότι φοβόταν, όπως ακόμα φοβάται, και με αυτό το έγγραφο ουσιαστικά ζητάει προστασία εκεί που βρίσκεται, δηλαδή στις φυλακές και αναφέρει ότι φοβάται μην τον σκοτώσουν”