Αναστασία Κατσούρη: Η Γιόγκα μεταμορφώνει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και το σώμα

0
736

Ένα κατατοπιστικότατο άρθρο από την δασκάλα Γιόγκα, Αναστασία Κατσούρη(ιδιοκτήτρια του harmony healing center στο Παραλίμνι), για τως η Γιόγκα μπορεί να βελτιώσει δραστικά τις ζωές μας και να μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους.

Η καθαρότητα και η πληρότητα στο σώμα φέρνει ευτυχία και μεγάλα ποσά ενέργειας. Το σώμα μπορεί να μας οδηγήσει στην έλλειψη αλλά και στην άφθονη ζωή. Τα πάντα έχουν σχέση με την βιολογία, ακόμα και ο τρόπος που λειτουργεί το Σύμπαν/ θεός. Η κατανόηση του, μας φέρνει πιο κοντά στην κατανόηση του Σύμπαντος/θεού και ταυτόχρονα ολόκληρης της ύπαρξής μας. Άνθρωποι θέλησαν να κηρύξουν πόλεμο παραπληροφόρησης. Με τις διατροφικές συνήθειες και με τους τρόπους προβολής και αξίας του, όπως είναι για παράδειγμα να επιδιώκεις να πιστεύεις οτι το σώμα σου, σου δίνει αξία και θέση στην κοινωνία. Οι κοινωνικές αντίληψης για το πρότυπο ενός φυσιολογικού και ωραίου σωματότυπου μπόρεσαν να επιδράσουν βαθιά στα συναισθήματα αλλά και σε ολόκληρο το είναι μας.

Αποτέλεσμα? Η διαστρεβλωμένες αντιλήψεις για τις λειτουργίες, τις φυσιολογικές ανάγκες αλλά και την εμφάνιση. Κατανοώντας και προοσδιορίζοντας λανθασμένα τις διατροφικές μας συνήθειες, τις πεποιθήσεις αλλά και τον σκοπό εκγύμνασης του σώματος, προκαλεί ένα φαύλο κύκλο ατελείωτου πόνου και ανεπάρκειας. Αυτός ο πόνος και η ανεπάρκεια της πραγματικής μας υπόστασης μέσα μας, αντανακλάται προς τα έξω μέσα από πολέμους, μιζέρια, φόβο, θλίψη, κακοποιήσεις ανθρώπων αλλά και ζώων.

Όπως είπα και πιο πάνω το σώμα λειτουργεί όπως και το Σύμπαν. Πώς μπορεί το Σύμπαν και ο πλανήτης μας να είναι υγιείς αν τα σώματα μας δεν είναι. Είναι αδύνατο. Και για να το προσδιορίσουμε καλύτερα, υγιές σημαίνει αλκαλικό περιβάλλον,(όπου σε ανθρώπους που γυμνάζονται σκληρά καθημερινά δεν το συναντούμε σχεδόν ποτέ, λόγο τις διατροφής και των χημικών συμπληρωμάτων) νοητικά, συναισθηματικά και σωματικά ευθυγραμμισμένο, (εκεί που το σώμα βρίσκετε, βρίσκονται οι σκέψεις και συγχρονίζονται τα συναισθήματα, σε ένα αντικείμενο) μυοσκελετικά δυνατό και ορμονικά ισορροπημένο. Υγιές σώμα σημαίνει γερό αναπνευστικό σύστημα, υγιές σημαίνει καθαρά χαρούμενα εσωτερικά όργανα.

Το πιο μεγάλο σύστημα που κατάφερε να προσεγγίσει το σώμα ως χάρτη για την εξέλιξη της ανθρωπότητας, μαζί με το Σύμπαν, και όχι για μικρά εγωιστικά πρότυπα, είναι το Γιόγκα.

Το Γιόγκα είναι η φιλοσοφία στην πράξη, στο σωματικό κομμάτι της Γιόγκα όπου λέγεται Hatha Yoga, καθαρίζει, ενεργοποιεί αλλά και βοηθά τα εσωτερικά όργανα να παράξουν ενέργεια. Καθαρίζει τις τοξίνες από το σώμα, ανοίγει τα ενεργειακά κανάλια και βοηθά τα ενεργειακά κέντρα (chakras) να λειτουργήσουν κατάλληλα για εμάς. Δίνει ότι χρειάζεται την δεδομένη στιγμή ο άνθρωπος έτσι ώστε να ισοροπήσει τα 3 πρώτα σώματα του.(Σωματικό, Συναισθηματικό, Νοητικό). Μέσα από την πρακτική βιώνουμε μικρολοκληρώσεις αλλά και το αίσθημα της ευτυχίας, ευεξίας και χαράς. Η Γιόγκα είναι η πρακτική για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε ως πνευματικά όντα που είμαστε σε ανώτερα στάδια.

Αν νοιαστούμε για το σώμα μας, όπως αρμόζει σε ένα θαύμα όπως είσαι και εσύ, θα δείς ότι τα πάντα αρχίζουν να αλλάζουν. Γιατί η αναβάθμιση του τρόπου σκέψεις και δράσης μας , φέρνει αναβάθμιση σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Η ευημερία και η αυθονία για παράδειγμα συνδέεται με την αγάπη και την χαρά που προσφέρουμε στο εαυτό μας. Η αγάπη προς τον εαυτό μας πρώτα, είναι στηρίξει και πρόοδος για όλο τον πλανήτη, για τα παιδιά, και τους αγαπημένους μας είτε το καταλαμβαίνουμε είτε όχι.

Η Γιόκα θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς και να αφομοιώσεις /χωνέψεις τις αναβαθμίσεις /αλλαγές που γίνονται στο είναι σου τα τελευταία χρόνια. Είναι μια πρακτική που μπορεί να συνδυαστεί. Είναι κάτι απαραίτητο για τούς ανθρώπους που νιώθουν ότι ήρθε η ώρα για ανακατάταξη και αναβάθμιση στην ζωή τους. θα βοηθήσει στην αλλαγή με ενα πιο εύκολο και κατανοητό τρόπο. Είναι απαραίτητη για τα πλάσματα που είναι έτοιμα και η καρδία τους εδώ και καιρό χτυπά για καινουργίες εμπειρίες.

Αναστασία Κατσούρη

Δασκάλα Γίογκα – Chakra Dancing -Παιδαγωγός

Ειδικότητα: Χορός (Δημοκρίτειο Πανεπηστήμιο Θράκης)

Harmony Healing Center

Όδος: 3 Λεοφόρος Πρωταρά 177, Αμμόχωστο

Τηλ: 99-053263

FB: Balance Yoga @anaskatzs

Harmony Healing Center