ΑνΑΔ: Δείτε ποια προγράμματα για ανέργους σας αφορούν

0
598

 

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τα προγράμματα ανέργων και ληπτών ΕΕΕ

Σημαντική εξακολουθεί να είναι η συνεισφορά της ΑνΑΔ και των προγραμμάτων αυτής εν σχέσει με την αντιμετώπιση της ανεργίας αφού αυτή τη στιγμή «τρέχουν» 4 προγράμματα κατάρτισης για ανέργους εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να εργοδοτούνται σε επιχειρήσεις.

To 2016, για παράδειγμα, o αριθμός των επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε δραστηριότητες της ΑνΑΔ οι οποίες παρείχαν χορηγίες στις επιχειρήσεις, παρουσίασε αύξηση και έφτασε στις 3.983 (+7,2% σε σύγκριση με το 2015), ενώ ο αριθμός των δικαιούχων επιχειρήσεων αυξήθηκε στις 68.374 επιχειρήσεις (+5,0% σε σύγκριση με το 2015).

Αξίζει, όμως να αναφερθεί ότι οι τομείς με τη μεγαλύτερη απασχόληση το 2016 και οι οποίες είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό κάλυψης τόσο χορηγιών όσο και επιχειρήσεων, είναι οι Επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες, η Ενημέρωση και επικοινωνία, η Μεταποίηση, οι Κατασκευές, τα Ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Αντίθετα,  οι τομείς που παρουσιάζουν τους μικρότερους δείκτες ποσοστού κάλυψης είναι η Γεωργία, δασοκομία και αλιεία, οι Τέχνες, διασκέδαση και ψυχαγωγία και η Διαχείριση ακίνητης περιουσίας.

Ας δούμε αναλυτικά τα προγράμματα

Το πρώτο σχέδιο αφορά σε μακροχρόνια άνεργους, εγγεγραμμένους στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΑ) για πάνω από 6 συνεχόμενους, ηλικίας κάτω των 60 ετών, προκειμένου να εξασφαλίσουν κατάλληλη για τα προσόντα τους εργασία και να αποκτήσουν εργασιακή πείρα και εξειδικευμένες συμπληρωματικές γνώσεις και δεξιότητες.

Πατήστε εδώ

Το δεύτερο σχέδιο αφορά σε απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας κάτω των 30 ετών προκειμένου  να εξασφαλίσουν κατάλληλη για τα προσόντα τους εργασία και να αποκτήσουν εργασιακή πείρα και εξειδικευμένες συμπληρωματικές γνώσεις και δεξιότητες.

Πατήστε εδώ

Παράλληλα, μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου θα είναι σε ισχύ το σχέδιο παροχής κινήτρων για λήπτες ΕΕΕ και το οποίο θα έχει διάρκεια τρείς μήνες. (αιτήσεις μπορούν να κάνουν μόνο οι επιχειρήσεις)

Πατήστε εδώ

Την ίδια στιγμή εξακολουθεί να «τρέχει» το  εργοδότησης ανέργων στον τομέα των ξενοδοχείων και εστιατορίων.

Πατήστε εδώ

ΠΗΓΗ:offsite.com.cy/Του Αντρέα Πολυκάρπου