ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Άρχισε η εκστρατεία απομάκρυνσης πινακίδων

0
464

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

.Στο Pet Galaxy (By Tasos Kefalas) στο Παραλίμνι θα βρείτε τα ΠΑΝΤΑ: Τροφές, πολλά αξεσουάρ, και ό,τι άλλο επιθυμείτε από τις καλύτερες εταιρείες
Mετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε από σήμερα Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στο Δήμο Αγίας Νάπας εκστρατεία απομάκρυνσης όλων των διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται τοποθετημένες σε στύλους ή σε πυλώνες, πάνω στα δημόσια πεζοδρόμια, σε ιδιωτικά τεμάχια, σε οροφές κτηρίων και έχουν ύψος πέραν του 1,20μ πάνω από τη στάθμη της πλάκας της οροφή ή που βρίσκονται κάθετα τοποθετημένες επί των κτηρίων κρεμάμενες αντί να εφάπτεται όλη η επιφάνειά τους στο κτήριο.

Ο Δήμος Αγίας Νάπας διευκρινίζει ότι θα επιτρέπονται μόνον διαφημιστικές πινακίδες που εφάπτονται εξ’ ολοκλήρου των προσόψεων των κτηρίων, με περιορισμένο εμβαδό και διαστάσεις, κατά προτίμηση πινακίδες με επικολλημένα γράμματα ανά ένα, καθώς επίσης πινακίδες πάνω σε οροφές με μέγιστο ύψος 1,20μ από την πλάκα οροφής.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος τόνισε ότι ο Δήμος άρχισε φέτος πολύ δυναμικά την εκστρατεία, με στόχο την απομάκρυνση όλων των πινακίδων που προκαλούν στην πόλη οπτική ρύπανση. Σημείωσε επίσης, ότι πέρα από την εκστρατεία, καμία άδεια λειτουργίας δεν πρόκειται να εκδοθεί φέτος εάν δεν υπάρχει έγκριση για το θέμα των διαφημιστικών πινακίδων από τον Δήμο. Γι’ αυτό πρόσθεσε «καλούμε τους δημότες και τις επιχειρήσεις να επικοινωνήσουν με το Δήμο για να λάβουν πληροφορίες για τις προδιαγραφές που θα επιτρέπονται». Κλείνοντας ανάφερε ότι τα υποστατικά που έχουν διαφημιστικές πινακίδες με τις σωστές προδιαγραφές είναι αποδειγμένο ότι είναι και τα πιο πετυχημένα, γεγονός που μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί . «Η οπτική ρύπανση σύμφωνα με τη στρατηγική για τον τουρισμό 2030 που έχει πρόσφατα ολοκληρωθεί αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα πρέπει να επιλύσουμε» κατέληξε ο κ. Καρούσος.