Αχ ρε Ροζίτα…Έπαιξες και έχασες σε ένα παιγνίδι υλισμού..γιατί;

0
499

Μιχάλης Αντωνίου

Αλήθεια, μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για το χρήμα και τα υλικά αγαθά;

Το νέο σκάνδαλο εκατομμυρίων στο ΤΕΠΑΚ, με έκανε να διερωτηθώ, μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος για το χρήμα και την ύλη.

Σπουδάζουμε, στοχεύουμε σε μια λαμπρή καριέρα, επιθυμούμε να έχουμε ένα παχουλό μισθό, ένα αμάξι πολυτελείας, ένα μεγάλο σπίτι.

Η Ροζίτα Παυλίδου, η  φερόμενη εγκέφαλος του σκανδάλου εκατομμυρίων στο ΤΕΠΑΚ, έπαιξε και έχασε σε έναν ατέρμονο αγώνα υλισμού. Την θόλωσε το χρήμα. Απειλούσε Θεούς και δαίμονες, σε οποιονδήποτε τολμούσε να ανοίξει το στόμα του και αποκαλύψει την απάτη της, λέγοντας πως ένα τηλεφώνημα είναι αρκετό για να μπει μια πομπούα. Όλο αυτό το διάστημα κατάφερε το στόχο της..Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαμ στο δικαστήριο, η γυναίκα έγινε κατα 400, 000 ευρώ περίπου πιο πλούσια. Ξόδεψε το ποσο των 20 χιλιάδων και κάτι, σε προσωπικά της ταξίδια. Αγόρασε αμάξι πολυτελείας, και επιστράτευσε συγγενικά της άτομα στο παιγνίδι του μαύρου χρήματος . Προέτρεπε καθηγητή, ότι εαν την άκουγε,  θα αποκτούσε και αυτός ένα καινούργιο αμάξι πολυτελείας όπως το δικό της. Φρόντιζε πάντα, να καλύπτει τις βρώμικες πράξεις της, και όταν απουσίαζε απο το πανεπιστήμιο δεν ήθελε κανείς να την αντικαταστήσει. Έταζε στους δικούς της να μην πραγματοποιούν συναλλαγές, γιατί έτσι θα ήταν εύκολο να αποδειχθεί η απάτη.

Η σιδηρά κυρία έπαιξε το τελευταίο της χαρτί και έχασε. Η απάτη της, αποκαλύφθηκε. Και απο εκεί που “έφτασε” στην κορυφή, κατρακύλησε στον πάτο.

Γιατί ρε Ροζίτα; Ποιο το νόημα; Έχασες την ουσία, γιατί σε θόλωσε το χρήμα και τώρα κατέστρεψες την ίδια σου την ζωή και άλλων τόσων που σε ακολούθησαν..