6 νεκρές αγελάδες στις παραλίες του Παραλιμνίου και του Πρωταρά

0
1679

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

 

Στο Pet Galaxy (By Tasos Kefalas) στο Παραλίμνι θα βρείτε τα ΠΑΝΤΑ: Τροφές, πολλά αξεσουάρ, και ό,τι άλλο επιθυμείτε από τις καλύτερες εταιρείες
Έξι νεκρές αγελάδες ξεβράστηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες στη θαλάσσια περιοχή Παραλιμνίου σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας OffsiteCy.com

Ρεπορτάζ: OffsiteCy.com/Άντρη Θρασυβούλου

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η εν λόγω ιστοσελίδα με τον Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλο Πίπη, ο ίδιος εξέφρασε την έκπληξη του σχετικά με τον εντοπισμό των ζώων.

Οι αγελάδες εντοπίστηκαν στον Κόλπο του Σειρήνα, στο αλιευτικό καταφύγιο του Παραλιμνίου και στον κόλπο της Περνέρας.

Μάλιστα, στην μία εκ των έξι περιπτώσεων, οι υπάλληλοι έκαψαν τη νεκρή αγελάδα η οποία εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου ΛΕΥΚΟΛΛΑ, με ξύλα και λάστιχα. Το συμβάν έγινε στις 19 Νοεμβρίου όταν εργάτες του Δήμου βρέθηκαν στην περιοχή και εντόπισαν την αγελάδα η οποία βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Λόγω του γεγονότος ότι δεν μπορούσαν να την μετακινήσουν καθώς η περιοχή ήταν βραχώδης και το ζώο σε αποσύνθεση, προέβηκαν στην καύση του ζώου με αυτόν τον πρωτάκουστο τρόπο. Την συγκεκριμένη πράξη καταδικάζει σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα OffsiteCy, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης.

”Η αγελάδα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και σε βραχώδη περιοχή με αποτέλεσμα οι εργάτες να προβούν σε αυτή την πράξη η οποία είναι καταδικαστέα. Δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες ως έπρεπε και το θέμα διερευνάται ενώ έγιναν συστάσεις στους υπαλλήλους”, όπως δηλώσε στην OffsiteCy, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου.

Σε ότι αφορά την ”πηγή” του κακού, κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά, όπως αναφέρει ο κ. Πυρίλλης, πως καταλήγουν οι νεκρές αγελάδες στην θαλάσσια περιοχή του Παραλιμνίου. Το πιθανότερο σενάριο είναι πως πλοία τα οποία τις μεταφέρουν τις πετάνε στη θάλασσα.