Κύπρια περπατεί 80 χιλιόμετρα ενάντια στη λευχαιμία

0
408

 


 

Σκεφτήκατε ποτέ τον εαυτό σας να περπατά για πέντε συνεχόμενες ημέρες σε μια απομακρυσμένη, άγνωστη περιοχή της Κούβας ; Να κοιμάστε στη φύση, με ότι τροφή αυτή προσφέρει, χωρίς μπάνιο, με μόνο ένα σακίδιο στην πλάτη;

Μπορεί για κάποιους αυτό να μοιάζει εξωπραγματικό, όχι όμως για τη νεαρή  Άντρη Μιλτιάδου. Στα πλαίσια του Cuba Trek Challenge που θα λάβει χώρα στις 7 Νοεμβρίου, η νεαρή αυτή κοπέλα θα περπατήσει   συνολικά 80 χιλιόμετρα, από το Hanabanilla  μέχρι το Trinidad της Κούβας για ένα ιερό σκοπό.  Να συμμετάσχει στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και συγκέντρωσης χρημάτων για το Καραϊσκάκειο ίδρυμα. Και όπως μας είπε, ανυπομονεί να ζήσει αυτή την εμπειρία.

kar 6

Συνοδοιπόροι της σε αυτή την προσπάθεια θα είναι άλλη μια κοπέλα από την Κύπρο και 10 περίπου άτομα από τη Βρετανία, του οποίους ενώνει ένας κοινός στόχος : Η μάχη κατά της λευχαιμίας και άλλων αιματολογικών κακοηθειών

«Το να περπατήσω τόσα πολλά χιλιόμετρα έχει για μένα μεγάλο συμβολικό χαρακτήρα. Προσπαθούμε να βγούμε νικητές σε αυτό το στοίχημα, όπως παλεύουν να κερδίσουν και οι ασθενείς με λευχαιμία. Περπατάμε έχοντας στο μυαλό μας αυτούς, στηρίζοντας τους σε αυτό τον μεγάλο αγώνα  τους»,  συμπλήρωσε.

Ενημέρωση και στήριξη
Το Cuba Trek Challenge είναι μια διοργάνωση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος σε συνεργασία με το leukemia Cancer Society της Αγγλίας.  Πρόκειται για το τρίτο τέτοιο event που διοργανώνεται τα τελευταία έξι χρόνια.  Τα δυο προηγούμενα έγιναν στο Μάτσου Πίτσου στο Περού και στο Κιλιμάντζαρο της Αφρικής.

Στόχος των συμμετεχόντων, πέραν της ενημέρωσης του κοινού για το έργο του Καραϊσκάκειου και τη συλλογή περαιτέρω δειγμάτων σάλιου από κόσμο που επιθυμεί να γίνει δότης μυελού των οστών,  είναι η συγκέντρωση όσο γίνεται περισσότερων χρημάτων υπέρ του ιδρύματος, μέσα από ιδιωτικές χορηγίες.  «Έχουμε στείλει περίπου 700 επιστολές σε εταιρείες, ενημερώνοντας τις για το έργο του ιδρύματος και την εκστρατεία ζητώντας ενίσχυση», μας ανέφερε η Άντρη.  «Υπάρχει μια θετικότητα, όμως  πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο», σημείωσε.  Ακόμα και μεμονωμένα άτομα συνδράμουν την προσπάθεια με όσα μπορούν.  «Ο κόσμος στην Κύπρο είναι πολύ ευαισθητοποιημένο, βεβαίως δεν μπορούν να δώσουν μεγάλα ποσά για να βοηθήσουν οικονομικά την προσπάθεια, ωστόσο υπάρχει μεγάλη θετικότητα και ανταπόκριση», συμπλήρωσε.

kar 7

Το Καραϊσκάκειο
Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει γράψει μια ξεχωριστή ιστορία τόσο στα ανθρωπιστικά όσο και στα επιστημονικά δρώμενα της Κύπρου. Έχει οργανώσει ένα διεθνώς καταξιωμένο Αρχείο Δοτών Μυελού των Οστών, πρώτο σε αναλογία πληθυσμού ανά την υφήλιο, ένα Δημόσιο Αρχείο Αίματος Ομφάλιου Λώρου και ένα δίκτυο σύγχρονων διαγνωστικών εργαστηριών με στόχο τη συνεχή στήριξη των ασθενών με λευχαιμία και άλλες αιματολογικές κακοήθειες.
Δραστηριοποιείται δυναμικά στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, ώστε να διασφαλίζει τη συνεχή αναβάθμιση της επιστημονικής του βάσης, την ανάπτυξη των υπηρεσιών του αλλά και την εισαγωγή νέας τεχνογνωσίας.

Γίνε εθελοντής δότης

Πέραν της οικονομικής στήριξης, άκρως σημαντική είναι η συμβολή πολιτών στην προσπάθεια εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Για να γίνει κανείς εθελοντής δότης, χρειάζεται μόνο δείγμα σάλιου και αν και εφόσον σε κάποια φάση βρεθεί συμβατός με κάποιο ασθενεί, θα μπορέσει να προσφέρει αυτό το δώρο ζωής. Οι εν δυνάμει δότες θα πρέπει να είναι μεταξύ 18 – 45 ετών.

Αν θέλετε να βοηθήσετε μπορείτε:
1. Κάνοντας κατάθεση – αρ. λογ. Καραϊσκάκειου Ιδρύματος 0111-05-037777 (Γράψτε “Cuba Trek Challenge για την Άντρη Μιλτιάδου”)
2. Με επιταγή – (να εκδοθεί στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα)
3. Με μετρητά – (τηλεφωνείστε στον εθελοντή στο 99414435)
4. Kάνοντας εισφορά ηλεκτρονικά στο:https://donation.karaiskakio.org.cy/v1_gr/front-end/dpage/… Στο σημείο που αναγράφει: “προσφορά για τον/την, συμπληρώστε: «Άντρη Μιλτιάδου Cuba Trek» και στο σημείο που γράφει: «να σταλεί ενημέρωση για την εισφορά με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον/στην….», συμπληρώστε το e-mail: andri.miltiadous@karaiskakio.org.cy
Για κάθε εισφορά θα εκδίδεται voucher/απόδειξη εισφοράς του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος για σκοπούς φορολογίας

 


 

Πηγή reporter.com.cy