Πως να χάσεις το λίπος της κοιλιάς; Οι Κεσίδης και Σταύρου έχουν τις απαντήσεις!

0
515

Το καλοκαίρι έφτασε! Η πιο όμορφη εποχή για πολλούς είναι εδώ/ Όλα είναι ιδανικά. Το μόνο αρνητικό; Τα περιττό λίπος που έχει μείνει από τις «καταχρήσεις» του χειμώνα και  των γιορτών.

Αυτή την περίοδο, λοιπόν, αγχωνόμαστε πάντα για τα κιλά μας. Θέλουμε ως δια μαγείας να ρίξουμε μια μπουνιά στο τοπικό πάχος και να εξαφανιστεί. Αμ, δε! Θαύματα δε γίνονται!

Όλα θέλουν την προσπάθειά τους. Γι΄αυτό ζητήσαμε από τους γυμναστές του BeFit Functional Studio στο Παραλίμνι, Κυριάκο Κεσίδη και Γιώργο Σταύρου να μας δώσουν μερικά tips για το πως θα χάσουμε το περιττό λίπος της κοιλιάς, και ποιοί είναι οι πιο ιδανικοί τρόποι:
Ας αρχίσουμε καταρρίπτοντας έναν μύθο: οι κοιλιακοί δεν καίνε το λίπος της κοιλιάς. Όλες σχεδόν οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περιοχή μπορούν να δυναμώσουν τους μύες της κοιλιάς, όμως αυτοί οι μύες θα παραμείνουν κρυμμένοι κάτω από το λίπος. Αν θέλουμε, λοιπόν, να αποκαλύψουμε τους σφιχτούς κοιλιακούς μας, πρέπει να αλλάξουμε την προσέγγισή μας. Ας δούμε μερικές συμβουλές για το πώς να χάσουμε αποτελεσματικά το λίπος της κοιλιάς.

Λιγότερη αερόβια, περισσότερες ασκήσεις ενδυνάμωσης

Η μάζα του λίπους μπορεί να μειωθεί με την αερόβια άσκηση και τη δίαιτα. Ταυτόχρονα, όμως, η αερόβια μπορεί να ελαττώσει και τη μυϊκή μας μάζα, με αποτέλεσμα να είμαστε αδύνατοι, αλλά όχι και τόσο σφιχτοί. Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, στην οποία συμμετείχαν 10.500 άνδρες, φάνηκε πως όσοι αφιέρωναν 20 λεπτά στις ασκήσεις ενδυνάμωσης είδαν καλύτερα αποτελέσματα από όσους έκαναν αποκλειστικά αερόβια άσκηση.

Κάντε περισσότερες σύνθετες ασκήσεις

Σαν προέκταση όσων είπαμε παραπάνω, αξίζει να επενδύσετε τον χρόνο σας σε σύνθετες ασκήσεις, οι οποίες γυμνάζουν διάφορες μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα όπως:

TRX-pic_copy

 

– TRX 

 

 

working-out-with-free-weights

 

– Ελεύθερα βάρη

 

 

4699 (2)

 

 

– Ελαστικοί ιμάντες

 

 

Kettlebell-Swing

 

– kettlebell

 

 

 

 

Το αποτέλεσμα; Καίτε περισσότερο λίπος και χτίζετε ακόμα πιο γερούς μύες. Ασκήσεις όπως τα καθίσματα και οι άρσεις θανάτου με μπάρα θα δραστηριοποιήσουν τους μύες σας περισσότερο από ένα σετ κοιλιακών.

Περισσότερη πρωτεΐνη

Η κατανάλωση υγιεινών πηγών πρωτεΐνης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξαφάνιση του λίπους. Σε μια έρευνα του 2014, ανακαλύφθηκε πως οι άνθρωποι που ακολουθούν διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες, αποθηκεύουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό από τις θερμίδες που τρώνε σαν μυϊκή μάζα. Σε διατροφές που περιλάμβαναν λιγότερες πρωτεΐνες, το μεγαλύτερο ποσοστό θερμίδων μετατρεπόταν σε λίπος.

Ελαττώστε τις θερμίδες

Η καύση του λίπους, σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, συνεπάγεται έλλειψη θερμίδων. Το να καίμε, δηλαδή, περισσότερες θερμίδες από όσες λαμβάνουμε. Η γυμναστική σίγουρα βοηθά σε αυτό, αλλά η υγιεινή διατροφή παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Σκεφτείτε το και ως εξής: Μπορεί να χρειαστούμε μια ώρα γυμναστικής για να κάψουμε 400 θερμίδες, αλλά το ίδιο καταφέρνουμε και αντικαθιστώντας ένα λιπαρό burger με ένα ελαφρύ σάντουιτς με κοτόπουλο.

Χαλαρώστε

Και ενώ η δίαιτα και η άσκηση μας φέρνουν πιο κοντά στον στόχο μας από ποτέ, την τελευταία πινελιά φαίνεται πως δίνει μια γενικότερη στροφή σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Το άγχος, ο ύπνος και η ξεκούραση επηρεάζουν το ορμονικό μας σύστημα, που με τη σειρά του ελέγχει πρακτικά κάθε τι που συμβαίνει στο σώμα μας. Με πιο απλά λόγια; Το στρες (και η ορμόνη του, η κορτιζόλη) οδηγεί σε συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Για αυτό τον λόγο, βγάλτε από τη ζωή σας ό,τι σας προκαλεί αχρείαστο στρες, χαλαρώστε, και σύντομα θα δείτε πως όχι μόνο θα νιώθετε, αλλά θα δείχνετε και πιο δυνατοί.

1ης Απριλίου 129, Παραλίµνι,

Τηλ: 99 919 128

Τηλ:99 760439

befitΒρείτε το Be Fit Functional Studio με τους Κυριάκο Κεσίδη και Γιώργο Σταύρου στο Facebook.