Τσετσένος ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι

0
35

Όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολίνς, ο νεαρός Ρώσος, κατά την επίθεση φώναξε “Ο Θεός είναι μεγάλος”, (Allah Akbar) για να πέσει στη συνέχεια νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι σχετικές με την υπόθεση έρευνες συνεχίζονται, ενώ άλλη δικαστική πηγή ανέφερε πως η μητέρα και ο πατέρας του έχουν προσαχθεί για ανάκριση από τη γαλλική αστυνομία.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, πρακτορείο Amaq, χωρίς, όμως, για ακόμη μία φορά να παραθέτει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό αυτό.

Εκτός κινδύνου οι τραυματίες

Εν τω μεταξύ, οι τέσσερις άνθρωποι που τραυματίστηκαν από την επίθεση βρίσκονται εκτός κινδύνου, όπως δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Ο υπουργός, ο οποίος επισκέφτηκε τους τραυματίες της επίθεσης στο νοσοκομείο Ζωρζ Πομπιντού της γαλλικής πρωτεύουσας δήλωσε ότι: “ένας νεαρός άνδρας, 29 ετών, έχασε τη ζωή” του, συμπληρώνοντας ότι: “για ακόμη μια φορά τα νιάτα της Γαλλίας πέφτουν θύματα”.