Τ/κ ΜΜΕ για επίσκεψη Eυρωβουλευτών: «Ημέρα εντάσεων στην Αμμόχωστο»

0
101

Ποικίλα τα θέματα που απασχολούν τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων, με αναφορές στα όσα έγιναν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο κατά τη χθεσινή επίσκεψη των Ευρωβουλευτών, στην απόδραση για ακόμα μια φορά 45χρονου, ο οποίος είχε αποδράσει πριν τρία χρόνια από τουρκικές φυλακές, και κρυβόταν στα κατεχόμενα αλλά και στην επίσκεψη του «πρωθυπουργού» στην Λεύκα για να δει από κοντά τις καταστροφές που δημιούργησε η καταιγίδα της προηγούμενης ημέρας.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Προκλητικό» αναφέρεται στην χθεσινή ένταση που δημιουργήθηκε κατά την επίσκεψη Ευρωβουλευτών και Ελληνοκυπρίων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και σημειώνει ότι την παρουσία τους έκαναν και αισθητή και μέλη των Γκρίζων Λύκων. Γράφει ακόμα ότι, σε δηλώσεις του ο «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η επίσκεψη έληξε χωρίς προβλήματα και επεισόδια. Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Ημέρα εντάσεων στην Αμμόχωστο» γράφει ότι εντάσεις και επεισόδια δημιουργήθηκαν χθες κατά την επίσκεψη των Ευρωβουλευτών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Αναφέρεται ακόμα στην απόδραση 45χρονου καταδικασθέντα εγκληματία. Αλλού προβάλλει την υπόθεση βιασμού 10χρονου κοριτσιού από 15χρονο στην κατεχόμενη Λευκωσία. Ο 15χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε χθες ενώπιον «δικαστηρίου».

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Κτύπησε την παραγωγή η φυσική καταστροφή» γράφει ότι ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν και «υπουργοί» επισκέφτηκαν χθες την κατεχόμενη Λεύκα για να επιθεωρήσουν τις ζημιές που υπέστησαν παραγωγοί φρούτων και λαχανικών λόγω της χαλαζόπτωσης την προηγούμενη ημέρα. Προβάλλει ακόμα την Τριμερή Συνάντηση Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ και την δέσμευση των τριών ηγετών να προχωρήσουν με τους σχεδιασμούς τους με τον αγωγό EASTMED. Αλλού γράφει ότι ενώπιον «δικαστηρίου» βρέθηκε χθες ο 15χρονος ύποπτος για βιασμό 10χρονης στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Σε άθλια κατάσταση οι παραγωγοί» γράφει ότι η προχθεσινή καταιγίδα που ξέσπασε στην κατεχόμενη Ζώδια έχει καταστρέψει την σοδειά. Οι ζημιές ανέρχονται στις 400 χιλιάδες τουρκικές λίρες (περίπου 77 χιλιάδες ευρώ). Αλλού αναφέρεται στο νέο τροχαίο ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκαν δύο άτομα, ενός εκ των οποίων η κατάσταση της υγείας είναι σοβαρή. Γράφει ακόμα ότι σήμερα θα διενεργηθεί η νεκροψία επί της σορού του 45χρονου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε πάρκο στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Φυγάς ο εγκληματίας» αναφέρει ότι λίγες ημέρες μετά την σύλληψη του ο 45χρονος Γιλμάζ Γκιουμούς κατάφερε και πάλι να αποδράσει. Ο 45χρονος ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο λόγω προβλημάτων υγείας και κατάφερε να ξεφύγει από τους «αστυνομικούς». Σημειώνεται ακόμα ότι ο Γκιουμούς αναζητείτο από τις τουρκικές αρχές αφού πριν από τρία χρόνια απέδρασε από τουρκικές φυλακές. Αναφορά γίνεται και στην επίσκεψη των Ευρωβουλευτών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Προβάλλει ακόμα τα νέα κριτήρια που αφορούν στην εισδοχή τελειόφοιτων μαθητών στα «πανεπιστήμια».

Πηγή: ΚΥΠΕ