Τι λέει ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης για τα ομόφυλα ζευγάρια

0
1814

Την αντίθεσή τους με την πορεία υπερηφάνειας εξέφρασαν μέσα από την εκπομπή Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ οι εκπρόσωποι του κινήματος Αλληλεγγύης και ΕΛΑΜ.

Συγκεκριμένα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Αλληλεγγύη Γιάννης Σελινόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την εν λόγω εκδήλωση, ανέφερε ότι δεν συμμετείχε στην πορεία, ούτε πρόκειται να το πράξει.

Όπως εξήγησε ο κ. Σελινόπουλος, θεωρεί λανθασμένο τον τρόπο με οποίο παρουσιάζεται η σχετική εκδήλωση.

«Λέτε, πορεία υπερηφάνειας. Εγώ διερωτώμαι, υπερηφάνεια για ποιο πράγμα;», διερωτήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης.

Συνεχίζοντας, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι τρέφει απόλυτο σεβασμό απέναντι σε οποιοδήποτε και για όποιες προτιμήσεις έχει.

«Το ίδιο θα καταδίκαζα και μια πορεία straight, για παράδειγμα, που θα ήθελαν να δηλώσουν τη δική τους σεξουαλικότητα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Σελινόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι αυτού του είδους οι πορείες, κάνουν κακό και στους συγκεκριμένους ανθρώπους που θέλουν να περάσουν τα δικά τους μηνύματα, καθότι γίνονται με ένα τρόπο πάρα πολύ έντονο, ο οποίος προσβάλλει μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας που δεν συμφωνεί με τη συγκεκριμένη διαφορετικότητα.

Τη διαφωνία του με την παρέλαση υπερηφάνειας, υπογράμμισε και ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης.

Ο κ. Παπαγιάννης, ανέφερε: «Πολλές φορές, ο τρόπος που αντιλαμβάνονται κάποιοι συγκεκριμένα πράγματα είναι προκλητικός για κάποιους άλλους».

Για να προσθέσει: «Όταν μια κοινωνία και μια Πολιτεία προωθεί συγκεκριμένα μηνύματα σε έναν τόπο που έχουμε τόσα προβλήματα κι όλα πάνε ανάποδα, ε τότε, οι επόμενες γενιές δεν νομίζω να έχουν ιδιαίτερο μέλλον».

Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ σημείωσε, επίσης, ότι ο κάθε ένας μπορεί να έχει τις δικές του «πεποιθήσεις», όπως τις χαρακτήρισε, όμως πρέπει να το πράττει στην προσωπική του ζωή, σεβόμενος τον άλλο.

Ερωτηθείς αν θα ψήφιζε νομοθεσία για υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ απάντησε: «Εννοείται πως δεν θα το ψηφίσουμε. Εννοείται ότι θα κάνουμε «πόλεμο» για να μην περάσει κάτι τέτοιο. Πόλεμο εντός εισαγωγικών, επειδή όλα παρεξηγούνται τώρα τελευταία…».

Ο ίδιος στη συνέχεια εξαπέλυσε κριτική απέναντι στην πολιτική της παρούσας κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων αναφορικά με τα κοινωνικά ζητήματα, υπενθυμίζοντας την υπερψήφιση του νόμου για τις αμβλώσεις και του Σύμφωνου Συμβίωσης.

Σε εκείνο το σημείο, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου, απευθυνόμενος στον κ. Παπαγιάννη, τον ρώτησε εάν καταστράφηκε η Κύπρος, επειδή υπερψηφίστηκε το Σύμφωνο για ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ. Παπαγιάννης σήκωσε το γάντι, απαντώντας στον βουλευτή του ΔΗΣΥ ως εξής: Σιγά σιγά η Κύπρος καταστρέφεται με τις πολιτικές του νεοφιλελεύθερου κόμματος της Κύπρου, επειδή θα διαλύσει την οικογένεια. Και με την ίδια λογική, αν συνεχίσουμε, η Φύση μας σε κάποια φάση, αριθμητικά δηλαδή, θα δείξει ότι δεν θα είμαστε αρκετοί σ’ αυτόν τον κόσμο, επειδή πολύ απλά θα μειωνόμαστε».

Στην αντίπερα όχθη, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου εξέφρασε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η υπεράσπιση των ατομικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κάθε ανθρώπου εδράζεται στο Δημοκρατικό πολίτευμα.

«Σε μια χώρα, ευρωπαϊκή χώρα, το 2018 χρειάζεται να είμαστε ανεκτικοί. Και η ανοχή μας απέναντι σε ανθρώπους που είτε δέχτηκαν bullying (εκφοβισμό) για αυτές τους τις επιλογές, είτε πολεμήθηκαν γι’ αυτές τις επιλογές, χρειάζεται να τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις», τόνισε.

ΠΗΓΗ:sigmalive