Στο περίμενε για 2,5 χρόνια η έρευνα για διαφθορά στην υπόθεση της παρένθετης μητέρας

0
217

Δυόμιση χρόνια και ακόμα δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην έρευνα για την υπόθεση της αρπαγής παιδιού από παρένθετη μητέρα στη Ρωσία η οποία στη συνέχεια ήρθε στην Κύπρο.

Η υπόθεση Μιρίμσκαγια είχε καθηλώσει την κοινή γνώμη όταν έγιναν γνωστά στοιχεία της υπόθεσης και άρχισε η διερεύνηση για εμπλοκή Κύπριων αστυνομικών και εξαπάτηση των βιολογικών γονιών.

Τα γεγονότα της υπόθεσης

Η Μιρίμσκαγια μαζί με τον σύντροφο της Νικολάι Σμιρνόφ οι οποίοι δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί πλήρωσαν την Σβετλάνα Μπεζπιάταγια για να κυοφορήσει το παιδί τους με αντίτιμο 1 εκατομμύριο ρούβλια.

Την ώρα που η παρένθετη μητέρα ακόμα κυοφορούσε το παιδί το ζευγάρι χώρισε και όπως αποδείχθηκε ο πατέρας τη φυγάδευσε στην Κύπρο μαζί με το σύζυγο της.
Στο νησί μας ο Σμιρνόφ συναντήθηκε με την Μπεζπιάταγια και αφού την πλήρωσε άλλα 807 χιλιάδες ρούβλια πήρε το παιδί. Από την άλλη η μητέρα του παιδιού Μιρίμσκαγια όταν κατάλαβε ότι το παιδί είχε απαχθεί προέβη σε καταγγελία στις ρωσικές αρχές και τότε άρχισε το «σκληρό πόκερ» ανάμεσα στις δύο πλευρές για εντοπισμό του παιδιού.
Η πλευρά του πατέρα προσέλαβε ιδιωτικούς φρουρούς για προστασία της παρένθετης μητέρας και του παιδιού, ενώ η πλευρά της μητέρας προσέλαβε φρουρούς άλλη εταιρείας για εντοπισμό του βρέφους και της παρένθετης μητέρας.

Τα έπαιρναν μέλη της Αστυνομίας;

Κάπου εδώ μπαίνει η Αστυνομία και συγκεκριμένα μέλη της δύναμης οι οποίοι ενδεχομένως να έπαιρναν χρήματα για παροχή πληροφοριών σε κάποια εκ των δύο πλευρών. Όταν η υπόθεση έγινε γνωστή και το πρώην ζευγάρι πήρε μυρωδιά ότι οι αστυνομικοί αντί να βοηθούν έπαιρναν χρήματα προχώρησαν με καταγγελία στην Αστυνομία και η παρένθετη μητέρα διέφυγε μέσω κατεχομένων στην Τουρκία.

Στην Κύπρο ξέσπασε μεγάλος ντόρος και άρχισε ποινική ανάκριση για την υπόθεση η οποία διατάχθηκε από το Γενικό Εισαγγελέα. Για την υπόθεση είχε διοριστεί ένας ποινικός ανακριτής ο οποίος αφού έφτασε την υπόθεση σε ένα σημείο επέστρεψε το φάκελο στον Γενικό Εισαγγελέα αφού δεν μπορούσε να συνεχίσει σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» τη διερεύνηση λόγο  του μεγάλου φόρτου εργασίας.

Όσον αφορά την περιπέτεια του νεογνού αυτό τελικά παραδόθηκε στα άλλα δύο παιδιά της Μιρίμσκαγια, ενώ ο πατέρας Νικολάι Σμιρνόφ καταζητείται από τις Ρωσικές αρχές. Από την άλλη η παρένθετη μητέρα συνελήφθη στα κατεχόμενα και ζήτησε άσυλο από την Τουρκία.