Στις φυλακές της Κύπρου ο διαβόητος καταζητούμενος της Scotland Yard Μιχάλης Βουδούρης για απάτη εκατομμυρίων (pics)

0
65

Στις Κεντρικές Φυλακές στην Κύπρο θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, κατόπιν δικού του αιτήματος, ο Μιχάλης Βουδούρης  ο οποίος κρίθηκε ένοχος απάτης ύψους 11,6 εκατομμυρίων στερλινών την 27η Ιουνίου του 2014, σύμφωνα με δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας.

Ο Βουδούρης που συνελήφθη στην κατεχόμενη Αμμόχωστο όπου είχε διαφύγει, όταν κρίθηκε ένοχος σε υπόθεση απάτης ΦΠΑ που διαπράχθηκε στη Γλασκώβη, είχε υποβάλει αίτημα να εκτίσει την ποινή του στην Κύπρο ώστε να είναι στην πατρίδα του και κοντά στην οικογένεια του. Η σύλληψη του είχε γίνει κατορθωτή όταν η κόρη του ανέβασε φωτογραφία στο facebook η οποία τον απεικόνιζε σε παραλία στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας SUN χθεσινής ημερομηνίας «στον Βουδούρη επετράπη να φύγει από το σκωτσέζικο κελί του για να είναι κοντά στην οικογένεια του στη γενέτειρα του».

Θεωρείτο ως ένας από τους πιο διαβόητους φυγάδες στη Σκωτία, μέχρι που συνελήφθη από τις κατοχικές αρχές.

Κρίθηκε ένοχος για ξέπλυμα πέραν των 10.000.000 αγγλικών λιρών στη Γλασκόβη. Ο 50χρονος σήμερα Μιχάλης Βουδούρης, βρέθηκε ένοχος στις κατηγορίες για υποθέσεις μαζικής απάτης, αλλά διέφυγε από τη Μεγάλη Βρετανία, προτού του απαγγελθεί η ποινή του.

Ο Bουδούρης και οι συνεργάτες του, λειτουργούσαν -σύμφωνα με εκτενή ρεπορτάζ της ελλαδικής ιστοσελίδας «Δημοκρατική» που το 2014 είχε φέρει στο φως την υπόθεση- υπεράκτιες εταιρείες με σκοπό τη διευκόλυνση του ξεπλύματος εσόδων που προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πρόκειται για μία απίστευτη -όπως είχε χαρακτηριστεί τότε- υπόθεση διακίνησης χρημάτων ύποπτης προέλευσης μέσω offshore εταιρειών αλλά και ελληνικών τραπεζών στο τετράγωνο Μεγάλη Βρετανία – Ελλάδα – ΗΠΑ – Κύπρος και άλλων χωρών, όπως Ρουμανία και Ελβετία.

Ο Βουδούρης μαζί με τους συγκατηγορούμενους του, φέρονται στο διάστημα από την 1η Ιουλίου 1993 μέχρι την 29 Ιανουαρίου 2007 να οργάνωσαν και να εκτέλεσαν σχέδιο για να αποφύγουν την καταβολή φόρου εισοδήματος, για την απόκρυψη εσόδων που προέρχονταν από εγκληματική συμπεριφορά της Q Tech Distribution Limited και ότι διακινούσαν μαύρο χρήμα σε Κυπριακές και Ελληνικές τράπεζες ενώ δημιούργησαν παράκτιες εταιρείες για τον ίδιο σκοπό.

Ο Βουδούρης είχε κριθεί ένοχος τον Μάρτιο του 2015.