Πειθαρχική έρευνα εναντίον γυμναστή για το ατύχημα του Σταύρου

0
451

Στη δημοσιότητα το πόρισμα του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το θάνατο του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή που από την Παρασκευή που μας πέρασε συγκλονίζει την κυπριακή κοινή γνώμη – Πειθαρχική έρευνα από εναντίον του δασκάλου γυμναστικής στη βάση των όσων κατέδειξε το πόρισμα.

To πόρισμα κατέδειξε ευθύνες και διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα σε βάρος εκπαιδευτικού στο Δημοτικό και συγκεκριμένα του γυμναστή που είχε την ευθύνη του μαθήματος.

Ερωτηθείς στο πλαίσιο διάσκεψης τύπου, κατά πόσον η πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε αφορά ένα άτομο, απάντησε θετικά σημειώνοντας ότι εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ευθύνες και σε άλλους θα προχωρήσει. «Είναι έρευνα που γίνεται δεν είναι ένοχος ο εκπαιδευτικός» είπε ο Υπουργός.

Ο εκπαιδευτικός θα παραμείνει στο σχολείο, όπως αναφέρθηκε, ενώ απαντώντας ερωτήσεις ο Υπουργός είπε ότι ο ίδιος ο εκπαιδευτικός δήλωσε ότι ήταν παρών στο συμβάν. Ο κύριος Χαμπιαούρης είπε ότι σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη για απομάκρυνση του από το σχολείο αυτό θα γίνει, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι επί του παρόντος δεν προκύπτει τέτοια ανάγκη.

Και είπε ότι θα γίνει αντικειμενική έρευνα, ενώ αρχές Ιουνίου θα υπάρξει και συνάντηση με την ΠΟΕΔ και όλους τους αρμόδιους φορείς.