Παραλίμνι: Κηδεύτηκε ο Δημήτρης Μαούρης, μέχρι πρότινος αγνοούμενος!

0
220

Έναν ακόμα ήρωα της εισβολής τον Ανθυπολοχαγό Γεώργιο Δημήτρη Μαούρη, τάφηκε σήμερα στο Παραλίμνι.

Τα οστά του ήρωα εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών και αναγνώριστης λειψάνων της ΔΕΑ. Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ήταν μόλις 19 χρόνων, όταν στις 16 Αυγούστου του 1974 o νεαρός Ανθυπολοχαγός Γεώργιος Δημήτρη Μαούρης πολέμησε και πέθανε ως ήρωας, στα φυλάκια του Αγίου Παύλου Λευκωσίας, που είχαν γίνει στόχος του Τουρκικού στρατού κατοχής. Το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, ο ήρωας Ανθυπολοχαγός, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, με 44 χρόνια καθυστέρηση. Τα λείψανα του εντοπίστηκαν στην περιοχή Αγίου Δομετίου και ταυτοποιήθηκαν έπειτα από γενετικές και ανθρωπολογικές εξετάσεις. Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης που εκφώνησε επικήδειο λόγο, εξήρε τη θυσία του ήρωα, ο οποίος αν και τραυματισμένος, παρέμεινε στη θέση του και με το όπλο του, συνέχισε να αντιστέκεται.

Εκπρόσωπος των φίλων του ήρωα, ζήτησε από τον ΥΠΕΞ, να προαχθεί μετά θάνατον ο Γεώργιος Δημήτρη Μαούρης στο βαθμό του Ταγματάρχη και να ονομαστεί εις μνήμην του, φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς.

ΠΗΓΗ:riknews.com