Πέντε μέρες κράτηση στην 40χρονη τελωνειακό που εξαπάτησε συγγενή της και του απέσπασε €84,700

0
209

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησης για περίοδο πέντε ημερών, εναντίον 40χρονης, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, έκδοσης επιταγών χωρίς αντίκρισμα και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η 40χρονη συνελήφθη βάσει Δικαστικού εντάλματος γύρω στις 2.20μ.μ., χθες, από μέλη της Αστυνομίας, μετά από καταγγελία 36χρονης στην Αστυνομία, ότι από το 2013 μέχρι και το Φεβρουάριο, 2018, στην επαρχία Λάρνακας, η 40χρονη της απέσπασε χρηματικό ποσό, προφασιζόμενη με ψευδείς παραστάσεις ότι θα επένδυε τα χρήματα σε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο εταιρείας. Η 40χρονη, σύμφωνα με την καταγγελία, επίσης απέσπασε από την 36χρονη χρηματικό ποσό για αγορά αυτοκινήτου.

Σε κατοπινό στάδιο, από τον Ιανουάριο, 2018, μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου, 2018, η 40χρονη εξέδωσε τρεις τραπεζικές επιταγές στην 36χρονη ως αποζημίωση για την αγορά του αυτοκινήτου, η οποία δεν είχε μέχρι τότε διεκπεραιωθεί και ως εξαργύρωση της επένδυσης των χρημάτων που είχαν συμφωνήσει. Ωστόσο οι τρεις τραπεζικές επιταγές, σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία δεν είχαν αντίκρισμα.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.