Ξέφραγο αμπέλι τα σχολεία λένε οι γονείς… Και ζητούν φρουρούς ασφαλείας

0
133

Πράματα και θάματα διαδραματίζονται καθημερινά στους σχολικούς χώρους με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές. Σοβαρότατες καταγγελίες βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας για μαθητές – χρήστες ναρκωτικών, για την έξαρση της παραβατικότητας, αλλά και την εκπαίδευση που μοιάζει πλέον να έχει εκτροχιαστεί και τα σχολεία να μοιάζουν με ξέφραγο αμπέλι.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Cyprus Times, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Μορφάκης Σολομωνίδης, καταγγέλλει τα όσα λυπηρά τεκταίνονται στα σχολεία μας, κάτι που προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό τους γονείς.

Ερωτηθείς για το περιστατικό με την ένεση που βρέθηκε σε αυλή Δημοτικού σχολείου ο κύριος Σολομωνίδης ανέφερε ότι «η χρήση της έγινε σε απογευματινό χρόνο από εξωσχολικούς, ωστόσο το πρωί τα παιδιά την βρήκαν με αποτέλεσμα το ένα παιδί να την ρίξει και να τραυματίσει άλλο, ευτυχώς όχι σοβαρά.»

Την ίδια ώρα προβληματισμό προκαλεί το θέμα της ασφάλειας των σχολικών χώρων.

Όπως πληροφορούμαστε οι οργανωμένοι γονείς προγραμματίζουν συνάντηση εντός των ημερών με τον Αρμόδιο Υπουργό, έτσι ώστε να παραθέσουν τα προβλήματα, αλλά και τα μέτρα που προτείνουν να ληφθούν για πάταξη των φαινομένων αυτών.

Σε σχολεία υψηλής επικινδυνότητας όπως αναφέρει ο κύριος Σολομωνίδης, «θα προτείνουμε να τοποθετηθούν φρουροί ασφαλείας έτσι ώστε να προστατέψουμε τους μαθητές». Την ίδια ώρα θα κληθούν οι αρμόδιοι να ελέγξουν ένα προς ένα τα σχολεία, έτσι ώστε να εντοπιστούν τυχών κακοτεχνίες, οι οποίες μπορεί να «απειλούν» την σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

Πάντως, ο κ.Σολομωνίδης επιβεβαιώνει στην ιστοσελίδα Cyprus Times, αρκετά περιστατικά παραβατικής και επιθετικής συμπεριφοράς κυρίως ανάμεσα στους μαθητές της Δημοτικής Eκπαίδευσης.

Στο πρόσφατο παρελθόν πάντως, έχουμε γίνει μάρτυρες σοβαρών περιστατικών που έχουν εξελιχθεί σε Γυμνάσια και Λύκεια, με πιο πρόσφατο, μαθητή ο οποίος ξυλοφόρτωσε καθηγήτρια του σε σχολείο της πρωτεύουσας.

Πηγή: cyprustimes.com