Μετά τον καύσωνα έρχονται… βροχές και καταιγίδες

0
76

Η θερµή αέρια µάζα και η αραιή σκόνη που επηρεάζουν την περιοχή αναµένεται να υποχωρήσουν σταδιακά µέχρι το βράδυ.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν σταδιακά µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, µέχρι πολύ ισχυροί 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά παροδικά στα προσήνεµα θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα δυτικά και βόρεια και στους 28 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, αρχικά µέτριοι 4 και αργότερα ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα δυτικά και νότια παροδικά θα είναι µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τριήμερο με βροχές και καταιγίδες

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά το απόγευµα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις που αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά το απόγευµα θα αναπτύσσονται αυξηµένες νεφώσεις που αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, που πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά το απόγευµα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις που αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση τη ∆ευτέρα και θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα την Τρίτη και την Τετάρτη.