Μία Κύπρια επιχειρηματίας στο Βόρειο Πόλο

0
105

Ομάδα από αρχάριους σκιέρ, επτά γυναίκες από την Ευρώπη και τέσσερις από τη Μέση Ανατολή έφτασαν στο Βόρειο Πόλο μετά από ένα επταήμερο ταξίδι αντοχής με σκι, όπως παρουσιάζεται και στο πιο κάτω βίντεο που γυρίστηκε την Κυριακή.

Ανάμεσα τους και μια Κύπρια επιχειρηματίας, η Στέφανη Σολομωνίδου, αντιπρόεδρος στην JP Morgan στο Λονδίνο η οποία αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μερικά χρόνια ήταν η πρώτη Κύπρια που επισκέφθηκε τον Νότιο Πόλο.

Μιλώντας στην κάμερα του Ruptly TV, η κ. Σολομωνίδου το μήνυμα που θέλησε να στείλει μέσα από την εν λόγω εμπειρία της όχι μόνο στους συμπατριώτες της αλλά στο ευρύ κοινό είναι πως «όλοι οι άνθρωποι είμαστε το ίδιο και ό,τι θεωρεί ως όριο αποτελεί εμπόδιο το οποίο μπορεί να ξεπεραστεί. Θα πρέπει να βρίσκουμε τρόπους να ξεπερνούμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες κάτι το οποίο θα μας βοηθήσει να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι, θα μπορούμε να κατανοούμε τους άλλους και να είμαστε περισσότεροι ανεκτικοί με τους άλλους».

Σημειώνεται πως η ομάδα γυναικών από Κύπρο, Κουβέιτ, Ομάν και Κατάρ κάλυψαν συνολική απόσταση 82 χιλιομέτρων και έγιναν οι πρώτοι εκπρόσωποι των κρατών τους για να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου.

Η φημισμένη βρετανική πολική εξερευνητής Felicity Aston ξεκίνησε την πολική περιπέτεια για να επιτύχει στενό διάλογο και κατανόηση μεταξύ γυναικών από δυτικούς και αραβικούς πολιτισμούς, ελπίζοντας επίσης να εμπνεύσει όλες τις γυναίκες – ανεξάρτητα από το υπόβαθρο – να φτάσουν πέρα ​​από την προσδοκία και να αμφισβητήσουν το status quo.

“Θα μοιραστούμε την ιστορία μας και ελπίζουμε να εμπνεύσουμε πολλά κορίτσια και αγόρια, άνδρες και γυναίκες να συνεχίσουν και να φτάσουν πέρα ​​από τις προσδοκίες των άλλων”, σημείωσε η Aston.

Η απαιτητική ξενάγηση, με πολικές ακραίες θερμοκρασίες, μετατόπιση πάγου, φουσκωτούς ανέμους και η απειλή των πολικών αρκούδων αποτέλεσε μοναδική εμπειρία για την ομάδα των γυναικών.