Μάριος Ματσάκης: «Το κάταγμα στο κρανίο ήταν εμφανές» – «Δεν έγινε αντιληπτό από τους γιατρούς»

0
232

 

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ:

 

Βλάβη στη συσκευή σας; Φτιάχτηκε ήδη!!!

Επισκευές κινητών, tablet και Pc/laptops, γρήγορα και οικονομικά.

?
77775858, 99554859
Για τον τραγικό χαμό του 10χρονου μαθητή από τη Λάρνακα, μίλησε ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης στην τηλεόραση του Sigma.

Μιλώντας για τα ευρήματα της νεκροψίας, στην οποία ήταν και ο ίδιος παρών αφού του το ζήτησε η οικογένεια του άτυχου 10χρονου, ο κύριος Ματσάκης ανέφερε πως «θεωρώ ότι αυτή η υπόθεση δεν στηρίζεται σε πρώτιστο βαθμό στα ευρήματα νεκροψίας. Η ιατροδικαστική εξέταση απλά επιβεβαίωσε κλινικό ιστορικό. Στο Δικαστήριο αναφέρθηκε ότι το κάταγμα στο κρανίο ήταν εμφανές. Αυτό είναι το κύριο σημείο όλης της υπόθεσης. Δεν έγινε αντιληπτό φαίνεται από τους δυο γιατρούς».

Αναφερόμενος στα προβλήματα που υφίστανται στις Πρώτες Βοήθειες των νοσοκομείων, ο ιατροδικαστής είπε πως «αυτοί που έχουν εξουσία πρέπει να αποφασίσουν. Λειτουργούν απόλυτα σωστά τα ΤΑΕΠ; Θεωρώ ότι υπάρχουν κενά. Αν κάποιοι θεωρούν το αντίθετο, να μας το πουν».

Κληθείς να σχολιάσει το τί πρέπει να προσέξει ένας γονέας στην περίπτωση που το παιδί του χτυπήσει στο κεφάλι, ο κύριος Ματσάκης δήλωσε πως «ένας γονιός θα πρέπει να επιμένει να δει την ακτινογραφία ένας ειδικός. Το δεύτερο είναι ότι ένα κτύπημα στο κεφάλι , μπορεί να φαίνεται αθώο αλλά χρειάζεται σοβαρή αντιμετώπιση απ’ όλους. Ο γονιός πρέπει να σιγουρευτεί ότι έχει αυτή την σοβαρή αντιμετώπιση. Ακόμη και ένα αθώο κτύπημα μπορεί να είναι πολύ σοβαρό. Μετά από το τραγικό αυτό γεγονός έχει κλονιστεί αντιμετώπιση κόσμου. Πρέπει να επιμένουν οι ασθενείς»

Δείτε το βίντεο: