Κοσμοσυρροή στις φετινές πασχαλινές εκδηλώσεις του Δήμου Αγίας Νάπας

0
200

Αναβίωσαν και φέτος στην Αγία Νάπα, στο πλαίσιο των διήμερων εορταστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, στην Κεντρική του Πλατεία, και τις οποίες παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, τα Πασχαλινά έθιμα του τόπου μας, όπως είναι οι Σούσες, τα παραδοσιακά παιγνίδια (σακουλοδρομίες, αυγουλοδρομίες, τράβηγμα σχοινιού κλπ), το κάψιμο βιτσών στη Λαμπρατζιά, ετοιμασία και ψήσιμο παραδοσιακών εδεσμάτων όπως φλαούνες και κουλούρια κ.ά.

Την Κυριακή του Πάσχα παρουσία του Δημάρχου Αγίας Νάπας κ. Γιάννη Καρούσου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε χορούς και τραγούδια από την Κύπρο, τα νησιά, την Μικρά Ασία, την ΄Ηπειρο, τα οποία θα παρουσίασαν ο Χορευτικός ΄Ομιλος του Δήμου Αγίας Νάπας και ο Κίμων Ξυλοτύμπου, Μαλτέζικα παραδοσιακά τραγούδια που ερμήνευσε η νεαρή τραγουδίστρια Emma Cutajar από την Μάλτα και τη βραδιά έκλεισαν το Μουσικό Σχήμα Μαρία Ζηντίλη και ο Πολιτιστικός ΄Ομιλος, «Η Παράδοση» Λιοπετριού με την Μουσικοχορευτική παράσταση τους «Λέμε Χριστός Ανέστη με μουσική και χορό».

Τη Δευτέρα του Πάσχα παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Χρίστου Ζαννέττου, των υπολοίπων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου, ο Δήμος Αγίας Νάπας μαζί με το Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου διοργάνωσαν στην Πλατεία του Μοναστηριού ολοήμερο Λαμπριάτικο γλέντι, το οποίο ξεκίνησε από τις 1.00 το μεσημέρι και διήρκησε μέχρι τα μεσάνυκτα. Το Πασχαλινό ξεφάντωμα περιλάμβανε χορούς, τραγούδια, λαϊκή ποίηση, τσιαττιστά, με το Μουσικό Σχήμα του Αντρέα Νικολάου, τον Κυριάκο Μαππούρα και τη Βασιλική Χ’’ Αδάμου, σούσες και τσιαττιστά κάτω από την τουμπεζιά από τον Χορευτικό ΄Ομιλο του Δήμου Αγίας Νάπας, παραδοσιακά παιγνίδια, ψήσιμο οβελία και φαγητού στον παραδοσιακό φούρνο.