«Καίει» τους δύο γιατρούς που εξέτασαν τον Σταύρο ο ακτινολόγος του Νοσοκομείου

0
342

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων και συνεχίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή,  οποίος απεβίωσε την Παρασκευή που μας πέρασε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου είχε μεταφερθεί από το Νοσοκομείο Λάρνακας.

Πέραν των 30 καταθέσεων έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής από το οικογενειακό περιβάλλον του 10χρονου καθώς και από το Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού όπου φοιτούσε και συνέβη το μοιραίο ατύχημα. Καταθέσεις λαμβάνονται επίσης από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Λάρνακας και συγκεκριμένα από το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Στο μεταξύ την Πέμπτη εκπνέει το διάταγμα κράτησης των δύο γιατρών που φόρεσαν χειροπέδες για την υπόθεση, ενός 37χρονου Ελλαδίτη και του 65χρονου Διευθυντή του ΤΑΕΠ και αύριο αναμένεται να αποφασίσουν οι ανακριτές κατά πόσον θα τους οδηγήσουν εκ νέου στο Δικαστήριο για ανανέωση των διαταγμάτων κράτησης τους ή αν οι αρχές θα προχωρήσουν με καταχώρηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» οι δύο γιατροί εμμένουν στις αρχικές τους θέσεις σε σχέση με την εξέταση της επίμαχης ακτινογραφίας που έβγαλαν στο μαθητή κατά την πρώτη επίσκεψη του στο Νοσοκομείο, λίγο μετά το ατύχημα που είχε. Ο 37χρονος υποστηρίζει ότι ο ίδιος μαζί με τον 65χρονο είδαν και ανέγνωσαν την ακτινογραφία χωρίς να διαπιστώσουν κάταγμα. Αντίθετα, ο 65χρονος Διευθυντής υποστηρίζει ότι ο ίδιος δεν προέβη σε διάγνωση, ότι δεν έδωσε στον συνάδελφο του οδηγίες και ότι δεν είδε την ακτινογραφία. Επιρρίπτει μάλιστα ευθύνη στον 37χρονο ότι η απόλυση του παιδιού από το Νοσοκομείο έγινε κατόπιν δικών του οδηγιών. Σε αυτόν επιρρίπτει ευθύνη και για το ότι δεν ζητήθηκε γνωμάτευση από ακτινολόγο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα και έγινε γνωστό, οι ανακριτές έχουν ενώπιον τους και μαρτυρία του από τον ακτινολόγο που εξέτασε μετά την επίμαχη ακτινογραφία, ότι σε αυτήν υπήρχε εμφανές κάταγμα κροταφικού οστού.

Στο μεταξύ, οι δύο γιατροί τελούν από χθες σε διαθεσιμότητα.

Στο μεταξύ σήμερα γράφεται η τελευταία πράξη ενός δράματος που συγκλονίζει την κοινωνία. Το μεσημέρι ο 10χρονος Σταύρος οδηγείται στην τελευταία του κατοικία. Η κηδεία του άτυχου Σταύρου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Επιφανίου στο Αλεθρικό στις 14.30, ενώ όπως σημειώνεται η οικογένεια δεν θα δεχθεί συλλυπητήρια.

Η κηδεία του παιδιού θα τελεστεί δημοσία δαπάνη σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού, ενώ οι σημαίες σε όλα τα εκπαιδευτήρια θα κυματίζουν μεσίστιες.