Ζητήσαν το όχημα και τα αντικείμενα του Αποστολίδη… Εκδίδουν διεθνές ένταλμα οι κυπριακές αρχές

0
113

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία του Σολωμού Αποστολίδη που εντοπίστηκε νεκρός στα κατεχόμενα – Στο ΤΑΕ Αρχηγείου της Αστυνομίας η υπόθεση – Ζήτησαν το όχημα και τα προσωπικά του αντικείμενα για εξετάσεις οι κυπριακές αρχές – Εν αναμονή της απόφασης των κατοχικών αρχών – Υπό κράτηση στην Τουρκία ο 22χρονος Τούρκος που παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον άτυχο 65χρονο

Στο ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας ανατέθηκε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου», η διερεύνηση της δολοφονίας του 65χρονου Σολωμού Αποστολίδη που εντοπίστηκε τη Μεγάλη Πέμπτη, νεκρός σε ανοικτό χώρο στο δρόμο Κερύνειας – Κυθρέας. Η ανακριτική ομάδα αναμένεται να λάβει καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα του άτυχου 65χρονου.

Στο μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα -σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή- υποβλήθηκε αίτημα με το οποίο η Κυπριακή Αστυνομία, μέσω της δικοινοτικής ομάδας επαφής, ζητά όλα τα προσωπικά αντικείμενα του Αποστολίδη, μαζί με αυτά και το όχημα του. Η Κυπριακή Δημοκρατία ζητάει όλα τα αντικείμενα ώστε να γίνου επιστημονικές εξετάσεις και να καταχωρηθούν στο φάκελο της υπόθεσης.

Να σημειωθεί ότι το όχημα του δολοφονηθέντος είχε εντοπιστεί κοντά σε στρατιωτική περιοχή στον Καραβά και εντός του βρέθηκαν διάφορα προσωπικά του αντικείμενα και μία φιάλη με ουίσκι, κάτι που είχε κινήσει από την αρχή τις υποψίες ότι επρόκειτο για δολοφονία αφού ο Ελληνοκύπριος δεν έπινε αλκοόλ.

Την ίδια ώρα υπό κράτηση παραμένει στην Τουρκία ο 22χρονος Τούρκος Erdinç Senturk, ο οποίος παραδέχθηκε ότι χτύπησε μέχρι θανάτου τον 65χρονο πρώην ανθυπασπιστή της Εθνικής Φρουράς, μετά που οι δύο έφυγαν από καζίνο στην κατεχόμενη Κερύνεια. Η κυπριακή Αστυνομία προτίθεται να εκδώσει διεθνές ένταλμα εναντίον του 22χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι τελικά προέκυψε νομικό κώλυμα για την παράδοση του 22χρονου στις κατοχικές αρχές. Συγκεκριμένα δεν υπάρχει «νομικό πλαίσιο» που να καλύπτει τη μεταφορά του 22χρονου υπόπτου Erdinç Senturk, από την Τουρκία, στα κατεχόμενα για να δικαστεί σύμφωνα με την «υπουργό εσωτερικών» Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 22χρονου ενώ κατευθύνονταν στην οικία του φιλικού προσώπου, ο 65χρονος Σολωμός άλλαξε πορεία και τον οδήγησε σε ερημική περιοχή, όπου του επιτέθηκε με σκοπό να τον κακοποιήσει. Σε μια προσπάθεια να αμυνθεί, όπως ο ίδιος ανέφερε, άρπαξε μια πέτρα και τον χτύπησε.