Επανέρχεται με νέα καταγγελία ο Δίπλαρος… 2 καταγγελίες για παρενόχληση από εκπαιδευτικούς (HXHTIKO)

0
224

Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας στην εκπαίδευση και δε λέει να κλείσει… Αποκορύφωμα οι δύο καταγγελίες του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ευθύμιου Δίπλαρου για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητών από εκπαιδευτικούς.

Μετά την πρώτη δημόσια καταγγελία που έκανε ο κύριος Δίπλαρος για το περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης μαθήτριας Δημοτικού Σχολείου το οποίο συνέβη πριν από περίπου έξι χρόνια, σήμερα γνωστοποίησε δεύτερο παρόμοιο περιστατικό που συνέβη σε σχολείο της Μέσης Εκπαίδευσης στη Λεμεσό.

Μιλώντας στη Cyprus Times, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό αναφέρθηκε και στις δύο περιπτώσεις. Η πρώτη προσπεράστηκε λόγω της άρνησης των γονιών της μαθήτριας να προβούν σε γραπτή κατάθεση ενώ η δεύτερη καταγγέλθηκε πριν από περίπου έξι ημέρες.

Μαθήτρια, όπως  ανέφερε, μαζί με την αδερφή της πέρασαν το κατώφλι του Υπουργείο και μετά αστυνομικού σταθμού και κατήγγειλαν συγκεκριμένο εκπαιδευτικό για σεξουαλική παρενόχληση.

Η υπόθεση είναι ενώπιον των αρχών και εξετάζεται ενώ ενήμεροι και για το δεύτερο περιστατικό είναι και το Υπουργείο Παιδείας, η Υπηρεσία Κοινωνικής Ευημερίας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Ο κύριος Δίπλαρος κάλεσε την πολιτεία να προβεί σε επιπλέον βήματα ώστε να λυθούν τα χέρια της Αστυνομίας σε περιπτώσεις τέτοιες που ενώπιον της δεν υπάρχει γραπτή κατάθεση. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι οι πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι εξαίρετοι τονίζοντας ότι αυτοί οι λίγοι εκπαιδευτικοί που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να απομακρυνθούν από τα σχολεία.


Πηγή: cyprustimes.com