Γράμμα από έναν 18χρονο μαθητή για τον χαμό του μικρού Σταύρου… «Θα παλέψω να ξεχαρβαλώσω το σύστημα»

0
1643

Οργή λαού για τον τραγικό και άδικο θάνατο του μικρού Σταύρου Γιωργαλλή. Μια ολόκληρη κοινωνία παρακολουθεί αποσβολωμένη μια μάνα να πενθεί για το θάνατο του 10χρονου γιου της, πλημμυρισμένη από δεκάδες αναπάντητα γιατί…

Κανείς δεν έμεινε απαθής. Κανείς δεν έμεινε ασυγκίνητος. Όλη η Κύπρος στο πλευρό αυτής της μάνας. Αυτής της οικογένειας που χθες κρατούσε αγκαλιά το μωρό της και σήμερα θρηνεί.

Ένας 18χρονος μαθητής, ο Αλέξης Παναγιώτου παρακολουθεί με συγκλονισμό τις εξελίξεις. Τοποθετείται μέσω της ιστοσελίδας Cyprus Times και δίνει μια υπόσχεση στο όνομα του μικρού Σταύρου… «Θα παλέψω για να ξεχαρβαλώσω το σύστημα. Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρω, θα προσπαθήσω».

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή του:

«Συγγνώμη αγγελούδι μου…

Συγγνώμη από ένα σύστημα που απέτυχε για ακόμη μια φορά να δράσει κατάλληλα.

Συγγνώμη σε μια κατακερματισμένη οικογένεια της οποίας η πληγή δεν θα κλείσει ποτέ.

Για ακόμη μια φορά περιμένουμε να θρηνήσουμε θύματα, αθώα θύματα για να δούμε σε αυτή τη χώρα να λαμβάνονται μέτρα. Δυστυχώς όμως είμαστε ξανά στο ίδιο έργο άπραγη θεατές. Ένα κράτος, ένα σαθρό σύστημα αποτυγχάνει για ακόμη μια φορά τους πολίτες του. Ένα σαθρό σύστημα που βρωμάει σάπιο εδώ και χρόνια, ένα σύστημα που επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Τα ίδια λάθη διαιωνίζονται εδώ και χρόνια, μετράμε αθώα θύματα και όμως επιλέγουμε να παραμένουμε θεατές. Θα ήταν πλάνη να ρίξουμε το ολοκληρωτικό φταίξιμο στο σύστημα βεβαίως, διότι ας μην ξεχνάμε πως είμαστε και εμείς μέρος του συστήματος. Ενσυνείδητα επιλέγουμε να μένουμε άπραγοι και περιμένουμε μια καλή μέρα να έρθει κάποιος σαν από μηχανής θεός να ξεχαρβαλώσει το σαθρό σάπιο σύστημα μας.

Για αυτό αναρωτιέμαι αν μήπως ήρθε επιτέλους η στιγμή να ξυπνήσουμε από το βαθύ μας λήθαργο. Ας σταματήσουμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη διότι ο Ονήσιλλος στέλνει για ακόμη μια φορά τις μέλισσες και εμείς βολεμένοι και αναίσθητοι κοιτάμε από την άλλη και περιμένουμε υπομονετικά το κακό σαν Δαμόκλειο σπάθη να χτυπήσει την πόρτα μας.

Συγγνώμη αγγελούδι μου. Έχεις την υπόσχεση μου πως θα παλέψω με νύχια και με δόντια για να ξεχαρβαλώσω το σύστημα αυτό. Μπορεί να ακούγεται ουτοπικό έως και αδύνατο, όμως αγγελούδι μου δεν θα σταματήσω να προσπαθώ έως ότου επέλθει η κάθαρσης.

Ακόμη και αν δεν τα καταφέρω, θα προσπαθήσω. Καλό ταξίδι αγγελούδι μου».