Έκρηξη και φωτιά σε διαμερίσματα στο Derby. Μαρτυρίες Κυπρίων… «Νόμιζα η σύντροφος μου είχε πεθάνει» (pics-video)

0
471

Φωτιά σε συγκρότημα διαμερισμάτων στο Derby του Ηνωμένου Βασιλείου – Μαύρος καπνός κάλυψε την περιοχή σύμφωνα με αναφορές σε Βρετανικά ΜΜΕ – Και Κύπριοι μεταξύ των ενοίκων που περιγράφουν τις τρομακτικές στιγμές που βίωσαν

Όπως αναφέρουν Βρετανικά δημοσιεύματα, η φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στο κέντρο του Derby στο συγκρότημα διαμερισμάτων Norman House, Friar Gate, σκέπασε με μαύρους καπνούς ολόκληρη την πόλη.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν σε Μέσα Ενημέρωσης ότι άκουσαν μία μεγάλη έκρηξη και μετά έβλεπαν φλόγες.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα και μιάμιση ώρα μετά περίπου, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

 

Samuel Saunders@sam_saunders96

My thoughs go out to to all affected by the large fire in Derby, many people are not allowed back into their homes. I heard this explosion while at work, I thought it was a car backfiring. https://www.derbytelegraph.co.uk/news/derby-news/friar-gate-fire-derby-norman-1639951 

Μεταξύ των ενοίκων του συγκροτήματος ήταν και Κύπριοι… Όσαν ανέφεραν

Η Χριστίνα Παπαδοπούλου και ο σύντροφος της Μιχάλης Πιερίδης από τη Λευκωσία, αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε μόλις δύο ορόφους πάνω από το διαμέρισμα τους. Ο Μιχάλης ανέφερε στην ηλεκτρονική εφημερίδα DerbyShireLive ότι επρόκειτο για μαζική έκρηξη και όλοι οι ένοικοι άρχισαν να τρέχουν φοβισμένοι. «Πήραμε μερικά ρούχα, τα τηλέφωνα μας και τρέξαμε να βγούμε από εκεί. Ήμασταν σε απόγνωση… Χτυπούσαμε τις πόρτες για να τους βγάλουμε όλους έξω. Φοβήθηκε πολύ. Το μόνο που μπορούσα να δω είναι μαύρος καπνός και φλόγες. Ποτέ πριν δεν είχα ανησυχήσει τόσο. Αισθάνομαι ότι βρισκόμασταν μόνο μερικά εκατοστά μακριά από το θάνατο» είπε ο Μιχάλης.

«Φοβήθηκα ότι είχε πεθάνει ή τραυματιστεί…»

Η 25χρονη Μαρίνα Σταύρου είπε ότι βρισκόταν στο διαμέρισμα όπου διαμένει με τον Antonio Cardona όταν άκουσε την έκρηξη. Όταν τρομακτικό και όλοι βρίσκονταν σε πανικό. Επικρατούσε χάος. Όλοι έτρεχαν να βγουν έξω με σκοπό να εκκενωθεί το κτίριο. O Antonio εκείνη την ώρα βρισκόταν στη δουλειά και δε μπορούσε να επικοινωνήσει με τη Μαρίνα με αποτέλεσμα να ανησυχήσει πολύ. «Έβλεπα μόνο φωτογραφίες με καπνό. Φοβήθηκε ότι είτε είχε τραυματιστεί σοβαρά είτε ήταν νεκρή», ανέφερε.