Άλλες οκτώ ημέρες οι 3 ύποπτοι για την απόπειρα φόνου εναντίον των αστυνομικών στη Λεμεσό

0
130

Ξανά ενώπιον της δικαιοσύνης βρέθηκαν ο 31χρονος Ε/κ και ο 35χρονος Βούλγαρος που τελούν υπό κράτηση, μαζί με τον 38χρονο Ηλία Μούζο, σε σχέση με την απόπειρα φόνου εναντίον των δυο αστυνομικών, το βράδυ του Σαββάτου, 5 Μαΐου, στον Ύψωνα.

Οι δύο ύποπτοι προσήχθησαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρθηκε στα ήδη γνωστά γεγονότα της υπόθεσης ενώ ανέφερε ότι υπολείπεται ακόμη ανακριτικό έργο, θα ληφθούν επιπλέον καταθέσεις ενώ αναμένεται και η άρση των τηλεπικοινωνιακό δεδομένων των υπόπτων.

Η δικηγόρος του πρώτου υπόπτου έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για οκταήμερη κράτηση του ενώ ο δικηγόρος του 35χρονου Βούλγαρου δεν έφερε καμία ένσταση. Αναφερόμενος σε τυχόν απόλυση του υπόπτου ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ότι μπορεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο να επηρεάσει το ανακριτικό έργο.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της αστυνομίας ανανεώνοντας άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης και των δύο.  Στο μεταξύ σήμερα το δικαστήριο σήμερα απάντησε θετικά στο χθεσινό αίτημα για ανανέωση της κράτησης, για άλλες οκτώ μέρες, της 33χρονης από τη Σλοβακία, στο όνομα της οποίας είχε ενοικιαστεί το όχημα από το οποίο ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί εναντίον των αστυνομικών.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την κατάθεση του 35χρονου, το βράδυ του Σαββάτου, οι δυο είχαν μεταβεί από την Πάφο στη Λεμεσό και στον Ύψωνα, με αυτοκίνητο ενοικιάσεως, όπου συνάντησαν τον  οπλισμένο με καλάσνικοφ, Ηλία Μούζο.

Ο 38χρονος, όπως αναφέρει ο 35χρονος, σχεδίαζε με τον 31χρονο τη δολοφονία κάποιου προσώπου, όταν έφτασαν στη σκηνή οι δυο αστυνομικοί για έλεγχο και δέχθηκαν τους πυροβολισμούς.